Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa curry pikantna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 sztuka
cebula 1 sztuka
sól
Pieprz biały mielony Prymat
por 1/2 kg
rodzynki 2 łyżki
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżeczki
curry 2 łyżeczki
śmietana kremówka 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa curry pikantna

Mięso, cebulę pokroimyć w kostkę, plasterki i zalewamy 1 l wody, solimy i gotowujemy około 50 minut. Odcedzamy. Pory kreoimy w półtalarki i podduszamy na maśle, dodjamey mąkę i curry, zalewamy rosołem, dodajemy rodzynki, mięso, gotujemy 10 minut. Doprawiamy, zaprawiamy śmietaną. .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak