Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne plastry słodkich ziemniaków

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słodkich ziemniaków 500 g
sosu chili 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
olej słonecznikowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne plastry słodkich ziemniaków

Zagotować wodę w dużym garnku, wrzucić słodkie ziemniaki i gotować je przez 10 min. Dokładnie odcedzić i przełożyć na deskę do krojenia. Obrać słodkie ziemniaki i pokroić je w grube plastry. W misce wymieszać olej, sos chili oraz sól i pieprz do smaku. Wetrzeć pikantną mieszankę w ziemniaki. Umieścić je, naoliwioną stroną do dołu, nad średnio rozgrzanymi węglami i piec przez 5-6 min. Lekko posmarować górną część ziemniaków olejem i odwrócić je; piec przez kolejne 5 min, aż staną się złote i chrupiące. Podawać na ciepło.

Smacznego!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 16.05.2011 22:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak