Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń cielęca z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
słonina 20 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
estragon 1 łyżeczka
szałwia 1/2 łyżeczka
bulion 1 szklanka
sok z cytryny 1/2 sztuka
pieprz
sól
cielęcina bez kości 1 1/2 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń cielęca z pieczarkami

Mięso nacieramy przyprawami, ziołami, skrapiamy sokiem z cytryny i na noc zostawiamy pod przykryciem w lodówce. Na drugi dzień oprószamy solą, obkładmay plasterkami słoniny i wstawiamy do naczynia żaroodpornego. Dodajmey pieczarki, cebulki, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i polewamy bulionem. Zapiekamy, kiedy przestygnie kroimy w plastry, polewamy powstałym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak