Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka makaronowa z fetą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 500 g
kiełbasa toruńska 1 pałka
cebula 1 sztuka
pomidory w puszce 1 puszka
oliwa 2 łyżki
ser żółty 100 g
feta 1 kostka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka makaronowa z fetą

Cebulę obrac i drobno posiekac podsmażyć na odrobinie oleju, dodać pokrojoną w półplastry kiełbasę toruńską, smażyć wszystko ok 15 minut, dodać pomidory krojone z puszki, doprawić ziołami, solą i pieprzem i dusić ok 10 minut.
makaron ugotowac na półtwardo.
Przesypac do naczynia żaroodpornego, dodać oliwę, zioła prowansalskie i fetę pokrojoną w kosteczkę, dokładnie wymieszać i na wierzchu położyć mieszankę z patelni. Przykryć żółtym serem i piec w 180 stopniach ok 30 minut.
Po upieczeniu posypać świeżą bazylią

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 25.07.2011 22:52
fajna zapiekaneczka
Edyta38 17.01.2011 17:33
dobre:)
cukiereczek 19.12.2010 11:08
Rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak