Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z jeżynami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 3/4 szkl
jajko 4 szt
mąka pszenna 6 łyżek
mąka ziemniaczana 4 łyżki
skórka z cytryny
bita śmietana 200 gram
jeżyny 200 gram
masło 1 łyżka
listki mięty do ozdobienia

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z jeżynami

Żółtka ubić z cukrem (2 łyżeczki cukru odożyć), dodać otartą skórkę z pomarańczy, obie mąki i wyrobić ciasto.
Białka ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z masą.
Formę okrągłą wysmarować tłuszczem, obsypać mąką albo kaszką manną i przelać ciasto. Piec 40 min w temp. 180\'C. Po wyjęciu ostudzić.
Jeżyny zmiksować z resztą cukru - zostawić kilka sztuk do dekoracji.Na ciasto wyłożyć zmiksowane jeżyny i ozdobić bitą śmietaną całymi jeżynami i listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak