Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasto-sałatka z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza 1 puszka
szczypiorek 1 pęczek
pieczarki 5-6 szt.
majonez do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasto-sałatka z pieczarkami

Pieczarki obieramy ze skórki, i wrzucamy na wrzątek. Gotujemy pare minut (parzymy). Studzimy i kroimy w drobną kostkę (do pasty) lub w większą - do sałatki. Kukurydzę odcedzamy, szczypiorek siekamy drobno. W zależności czy chcemy sałatkę czy pastę, jajka na twardo albo kroimy w większą kostkę (do sałatki) albo ścieramy na tarce (do pasty). Doprawiamy majonezem oraz przyprawami (dużo pieprzu!)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwiagr 06.04.2013 23:29
pyszna, jedna z moich ulubionych
Ela15 01.03.2012 08:32
bardzo lubie
Justa32 18.11.2011 18:11
super przepis!!!
bami 04.08.2011 00:06
Bardzo fajny pomysł :)
Koper 08.02.2011 17:31
ciekawa sałatka
Agnieszka_B 15.12.2010 12:05
Pychota:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak