Krewetki z ziołami i czosnkiem

Krewetki z ziołami i czosnkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • surowych, obranych krewetek

    350 g
  • pisiekanej pietruszki

    2 łyżki
  • soku z cytryny

    4 łyżki
  • oliwe z oliwek

    2 łyżki
  • masła

    75 g
  • posiekane ząbki czosnku

    2
  • soli i pieprzu

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umieścić przygotowane krewetki wraz z pietruszką i sokiem z cytryny w płaskim, niemetalowym naczyniu, dodać sól i pieprz do smaku. Zamieszać delikatnie. Marynować w lodówce co najmniej przez 30 min.
Rozgrzać olej i masło razem z czosnkiem w małym rondlu, mieszając, aż masło sie stopi. Wyjąć krewetki z marynaty łyżką cedzakową i włożyć ja do rondla z masłem i czosnkiem. Mieszać dokłanie, aż krewetki całkowicie pokryją się masłem czosnkowym, a następnie nadziać je na kilka szpikulców. Piec szaszłyki nad gorącymi węglami przez 5-10 min, od czasu do czasu odwracając, aż krewetki będą różowe i upieczone w środku. Podczas pieczenia obficie smarować masłem czosnkowym.

Smacznego!!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Smakosz6

20.08.2011 11:22
mmmmm

borys

03.06.2010 11:57
Mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat