Babka bez tłuszczu

Babka bez tłuszczu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier drobny

    1 szkl
  • bakalie

    1 szkl
  • mąka pszenna

    1 i 3/4 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • jajka

    4 szt
  • soda oczyszczona

    1 łyżeczka
  • jabłka

    4 duże
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka (duże) obrać i pokroić w kostkę; zasypać szklanką cukru i zostawić na chwilę.
Dodać:
szklankę bakali, mąkę, sodę, proszek do pieczenia i 4 całe jajka. Wszystko delikatnie wymieszać, przełożyć do uprzednio wysmarowanej formy i piec ok godziny w nagrzanym do 180\'C piekarniku.

Ps. Jabłka można zastąpić brzoskwinią z puszki lub innymi mokrymi owocami.
Bakalie - mogą być orzechy włoskie i rodzynki. Bardzo fajnie wyglądają też kolorowe owoce kandyzowane (ananas, zielona papaja, pomarańcza itp. )

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata106

13.02.2011 11:12
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat