Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab z kiszonną kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 5
tłuszcz do smażenia
cebula 1
śmietana 250ml
woda 1/2 szkl
mąka 20g
czosnek 3 zabki
sól
kapusta kiszona 100g

Przepis i sposób przygotowania na: schab z kiszonną kapustą

Kotlety rozbic tłuczkiem, posolić, natrzeć roztartym czosnkiem, oprószyć mąką i usmażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu.Kotelty przełożyć do rondla, dodać usmażoną na złoty kolor, pokrojona w krążki cebulę, paprykę, wodę i dusić około 15 min.
Następnie dodać posiekana kapustę i dusić do jej miękkości. Całość zaprawić śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować lub zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak