Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SCHAB Z SZAŁWIOWO-MIĘTOWĄ OTOCZKĄ

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

smalec 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
czosnek 2-3 ząbki
suszona szałwia i mięta po 1/2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion warzywny 1 szkl
schab bez kości 1 (środkowy)

Przepis i sposób przygotowania na: SCHAB Z SZAŁWIOWO-MIĘTOWĄ OTOCZKĄ

Obrany czosnek drobno posiekać i rozetrzeć z ziołami ,solą i pieprzem.
Umyty i osuszony schab natrzeć ziołami, zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Obsmażyć na rozgrzanym smalcu z każdej strony, przełożyć do formy skropić bulionem, piec godzinę w 180C co jakiś czas skrapiać bulionem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cbeti 20.12.2010 13:03
mam podobny przepis
halinka1011 15.12.2010 08:18
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak