Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klopsiki w piwie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500g
piwo szklanak
cebula 2
natka pietruszki
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
oliwa
kostka rosolowa rozpuszczona 1
sól
pieprz
mąka
masło 2łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: klopsiki w piwie

2 cebule obrać drobno pokroić. Natkę pietruszki posiekać. Mięso wymieszać z jajkiem, tartą bułką, cebulą i natką, dodać przyprawy i wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Uformować kształtne klopsy i obtaczać je w mące. Resztę cebuli pokroić i zeszklić na maśle posypując cukrem. Następnie zalać piwem i bulionem. Zagotować a następnie dusić przez kilkanaście minut. Klopsy obsmażyć na maśle z oliwą Obsmażone klopsy dodać do sosu i dusić przez 15 minut na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak