Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab z kaszą jaglaną z surówką z kapusty pekińskiej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 0,25 kg.
świeże zioła
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
oliwa
kasza jaglana 100 g.
sos
musztarda 2 łyżeczki
miód 1 łyżeczka
ocet balsamiczny
kapusta pekińska
natka pietruszki
jogurt naturalny 1 małe opakowanie
papryka 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: schab z kaszą jaglaną z surówką z kapusty pekińskiej

mięso umyć,czosnek rozetrzeć z solą,natrzeć mięso,zioła posiekać rozetrzeć z pieprzem i posypać mięso,ułożyć w brytwannie i skropić oliwą,wstawić do nagrzanego piekarnika do 180st.gdy mięso się zrumieni podlać wodą lub wytworzonym sosem,kaszę ugotować na sypko,wymieszać składniki sosu aby miały jednolitą konsystencję,kapustę i papryki posiekać połączyć dodać jogurt wymieszany z natką oraz przyprawami i dodać do warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 15.12.2010 17:09
uwielbiam takie połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak