Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem pomarańczowy

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcze 8 szt.
cytryna 1
woda 200 ml
cukier kryształ 2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem pomarańczowy

Pomarańcze i cytrynę dokładnie umyć, sparzyć wrzątkiem i obrać. Następnie pokroić na kawałki. Wodę zagotować i dodać cukier, a gdy się rozpuści dodać pokrojone owoce i gotować na mały ogniu co chwila mieszając, aż całą masa zgęstnieje. W międzyczasie można dodać 2 łyżki posiekanej skórki. Gdy dżem będzie już gęsty, przekładamy do słoiczków i wekujemy:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak