Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata z czerwoną cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata 1 główka
cebula czerwona 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
oliwki 10 sztuk
czosnek 2 zabki
oliwa 3 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżka
miód 1/2 łyżki
zioła do sałatek
Musztarda francuska Prymat 1/2 łyżki
musztarda 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata z czerwoną cebulą

Musztardy zmieszać ze sobą, dodać miód, ocet, oliwę, zioła do sałatek i wyciśnięty przez praskę czosnek. Wszytsko razem dokąłdnie wymieszać.
Sałatę umyć, osuszyć (!) i porwać na kawałki, cebulę po umyciu obraniu pokroić w półplasterki, pomidora pokroić w kostkę, oliwki w plasterki. Wszytsko ze sobą wymieszać, zalać sosem i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa 17.06.2011 21:51
pycha
Justyna70 15.12.2010 09:22
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak