Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina w majonezie

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 1 kg
marchew 1 szt
cebula 1 szt
pietruszka 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
pieprz ziarnisty 10 szt
smalec 1 łyżka
majonez 1 szklanka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina w majonezie

Cielęcinę obrumienić na smalcu, dodać pokrojoną marchew, cebulę, pietruszkę oraz liść laurowy, oprószyć solą i pieprzem, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem. Miękkie mięso ostudzić. Powstały w czasie duszenia sos przecedzić i wymieszać go z majonezem. Ostudzoną cielęcinę pokroić na plastry, ułożyć na półmisku, oblać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 06.06.2013 23:39
fajny! napewno wyprobuje.
Marko 16.06.2012 18:54
super
Marko 16.06.2012 18:54
super
Monika193
Monika193 18.03.2011 23:39
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak