Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z makaronem i drobiowym mięsem mielonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron kokardki 1/2kg
mięso mielone drobiowe 500g
beszamel 300ml
przecier pomidorowy 100g
Zioła prowansalskie suszone Prymat
masło 2łyzki
ser gouda 200g (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z makaronem i drobiowym mięsem mielonym

Makaron gotujemy. Mieso smazymy na 2 łzykach masła, przyprawiamy, dodajemy przecie pomidorowy. Ugotowany makaron wsypujemy do naczynia żaroodpornego pozniej mieso które polewamy beszamelem, a całosc posypujemy startym serem. Zapiekamy w piekarniku przez 20min, po czym zdejmujemy przykrycie i zostawiamy jeszcze na ok 10min, aby ser sie zarumienił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak