Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 500 g
woda
marchew 2
ziemniaki 4
sól
pieprz
łopatka bez kości
kminek
kasza jęczmienna

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak

Do wrzącej wody wrzucam umyte mięso. Następnie dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki, a marchewkę w talarki. Doprawiam solą i pieprzem. Dodaję pokrojoną kapustę kiszoną, a wraz z nią kminek, liść laurowy oraz niecałą łyżeczkę papryki słodkiej. Czasami dosypuję kaszy jęczmiennej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak