Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łosoś faszerowany fetą i szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 0,4 kg
ser feta 10 dkg.
cebula
czosnek 1 ząbek
oliwa 50 ml.
sól do smaku
filet z łososia 4 filety

Przepis i sposób przygotowania na: łosoś faszerowany fetą i szpinakiem

cebulę i czosnek posiekać,i ytrzeć z odrobiną soli,rozgrzać oliwę zeszklić cebulę z czosnkiem,dodać szpinak,doprawić solą i pieprzem do smaku,jak przestygnie dodać fetę i wymieszać,filety przekroić na pół z boku ale nie rozcinać do końca,w kieszeń włożyć szpinak wymieszany z fetą,oprószyć solą i pieprzem posmarować oliwą i zapiec 20min.w nagrzanym do 180st.piekarniku,jażali zamiast fileta używasz dzwonki to oprószyć solą i pieprzem i smażyć na oliwie na złoty kolor po ok.5-7min.z każdej strony,na 3min.przed końcem smażenia,na każde dzwonko położyć po 1 łyżce pasty szpinakowej i przykryć patelnię pokrywką,potrawę podawać z ziemniakami puree i surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 28.02.2013 10:02
Świetny przepis na pysznego łososia
Grazyna0211 24.02.2012 12:24
fajne połączenie smaków
Norgiusz 02.11.2011 07:57
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak