Tarta z jajkiem

Tarta z jajkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    15 dag
  • oliwa

    2 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • tymianek

    1 łyżka
  • jajka

    4 sztuki
  • ser żółty

    10 dag
  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W foremce układamy rozwałkowane ciasto francuskie i zapiekamy przez 5 minut, po tym czasie ciasto na spodzie blaszki nakłuwamy widelcem i zapiekamy przez 10 minut. Cukinię myjemy, kroimy w kostkę i dusimy w garnku razem z oliwą, solą, pieprzem, rozgniecionym czosnkiem i tymiankiem. Następnie wyjmujemy czosnek. Odstawiamy do przestudzenia. Jajka gotujemy na półtwardo ( przez około 4 minuty). Obieramy je ze skorupek. Cukinię przekładamy na tartę. Na cukinii kładziemy pokrojone w plasterki jajka, posypujemy startym serem i zapiekamy przez 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Monika-twin

03.10.2014 23:13
ciekawy pomysł.

Wafelek2601

10.04.2013 08:36
Mnie też się podoba

IKrakowianka

06.03.2013 22:45
super pomysł na obiad lub kolację

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat