Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z jajkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 15 dag
oliwa 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
tymianek 1 łyżka
jajko 4 sztuki
ser żółty 10 dag
ciasto francuskie 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z jajkiem

W foremce układamy rozwałkowane ciasto francuskie i zapiekamy przez 5 minut, po tym czasie ciasto na spodzie blaszki nakłuwamy widelcem i zapiekamy przez 10 minut. Cukinię myjemy, kroimy w kostkę i dusimy w garnku razem z oliwą, solą, pieprzem, rozgniecionym czosnkiem i tymiankiem. Następnie wyjmujemy czosnek. Odstawiamy do przestudzenia. Jajka gotujemy na półtwardo ( przez około 4 minuty). Obieramy je ze skorupek. Cukinię przekładamy na tartę. Na cukinii kładziemy pokrojone w plasterki jajka, posypujemy startym serem i zapiekamy przez 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 03.10.2014 23:13
ciekawy pomysł.
Wafelek2601 10.04.2013 08:36
Mnie też się podoba
IKrakowianka 06.03.2013 22:45
super pomysł na obiad lub kolację

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak