Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki z farszem rybnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
szczypta soli
mąka 1,5 szklanki
jajko 2 szt.
skorka sloniny 1 mały kawałek
śmietana 1/2 szklanki
sól
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
cebula biała 1 szt.
woda 1 szklanka
ryba wędzona 30 (bez ości)

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki z farszem rybnym

Ciasto: Wodę, mleko, mąkę, jajka i szczyptę soli dokładnie zmiksuj na gładkie ciasto.
Nadzienie: Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Rybę podziel na drobne kawałki, dodaj cebulę i śmietanę, wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem.
Patelnie posmaruj słoniną, wlewaj porcje ciasta (1/4 ciasta odłóż), usmaż naleśniki tylko z jednej strony. Farsz rybny rozsmaruj na podsmażonej stronie naleśników, złóż w kopertę. Panieruj w odłożonym cieście naleśnikowym i bułce tartej. Usmaż na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 24.12.2010 20:32
To by mi smakowało !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak