Paella z kurczakiem

Paella z kurczakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka z kurczaka

    4 sztuki
  • udka z kurczaka

    4 sztuki
  • pomidory

    2 sztuki
  • papryka

    1 strąk
  • papryczka chilli

    1 szuka
  • fasolka szparagowa

    15 dag
  • czosnek

    2 sztuki
  • oliwa

    3 łyżki
  • ryż

    1 woreczek
  • bulion

    1/2 litra
  • zielony groszek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso z kurczaka opłukać i osuszyć. Na patelni rozgrzać oliwę i usmażyć na niej mięso, następnie wyjąć je na talerz. Na tym samym tłuszczu podsmażyć pokrojone w kostkę pomidory, paprykę i paprykę chilli, dodać zielony groszek i pokrojoną w kawałki fasolkę szparagową. Poddusić do miękkości, dodać ryż, rozgnieciony czosnek, wlać bulion, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy ryż będzie już szklisty dodać ponownie mięso z kurczaka. I dusić do momentu, gdy cały bulion zostanie wchłonięty.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

14.09.2013 21:34
smaczne danie

IKrakowianka

01.12.2012 20:53
rewelacyjny pomysł na obiad

Iwusia

03.06.2010 00:15
Pychotka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat