Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron po bolońsku z kukurydza

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron nitki 100 gram
pomidory 6 szt
czosnek marynowany do smaku
kukurydza w puszce 1 szt
sól, pieprz do smaku
bazylia do smaku
oliwa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron po bolońsku z kukurydza

Ugotować makaron wstążki lub spghetti al dente. Na oliwie zoliwek podsmażyć kilka żabków marynownaego czosnku, nastepnie dodać pomidory obrane ze skórki, razem wymieszać, dodac sól i pieprz. Na samym końcu dodać kukurydze i dusić sos jescze kilkanaście minut. Makaron polac sosem, można ozdobić bazylią lub pietruszką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tomek13 07.02.2012 23:14
dobre
Tomek13 07.02.2012 23:14
dobre
IlonaAlbertos 26.04.2011 00:42
Apetyczne danie.
Anna169Hosz 16.12.2010 22:35
Ciekawy przepis...intrygująca ta kukurydza.
polly66 16.12.2010 20:35
Mmmm....ale mam ochotę na sos boloński :)
Jolanta40 15.12.2010 21:45
smakowicie wygląda
Kate131 15.12.2010 10:40
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak