Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mocno przypieczony stek z tuńczyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sosu sojowego 1 łyzka
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
drobnego cukru 1 łyżka
tuńczyk 4 (steki)
olej słonecznikowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mocno przypieczony stek z tuńczyka

Wymieszać w misce sos sojowy, musztardę, cukier i olej. Tak przygotowaną marynatą polać tuńczyka. Delikatnie obtoczyć tuńczyka w marynacie palcami lub użuwając widelca. Przykryć i wstawić do lodówki na 30 min - 2 godz.
Piec marynowaną rybę nad gorącymi węglami przez ok 10-15 min. odwracając raz.

Smacznego!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 09.06.2011 18:37
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak