Mocno przypieczony stek z tuńczyka

Mocno przypieczony stek z tuńczyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sosu sojowego

    1 łyzka
  • musztardy francuskiej

    1 łyżka
  • drobnego cukru

    1 łyżka
  • tuńczyk

    4 (steki)
  • olej słonecznikowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymieszać w misce sos sojowy, musztardę, cukier i olej. Tak przygotowaną marynatą polać tuńczyka. Delikatnie obtoczyć tuńczyka w marynacie palcami lub użuwając widelca. Przykryć i wstawić do lodówki na 30 min - 2 godz.
Piec marynowaną rybę nad gorącymi węglami przez ok 10-15 min. odwracając raz.

Smacznego!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewaa

09.06.2011 18:37
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat