Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z dyni i jabłek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 0,5 kg
jabłka 3 szt
cukier 5 łyżek
laska wanili 1 szt
białko 4 szt
skórka z pomarańczy 1 łyżeczka
rodzynki 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z dyni i jabłek

Dynię i jabłka oczyścić i pokroić na kawałki. 3/4 szklanki wody zagotować, dodać wydrążone ziarna z laski wanilii, połowę cukru, wrzucić jabłka i dynię, rozgotować, dodać otartą skórkę z pomarańczy. Z białek i reszty cukru ubić pianę na sztywno. Dodać do masy jabłkowo-dyniowej i wymieszać. Deser wyłożyć do salaterek, oziębić w lodówce i posypać rodzynkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 22.02.2014 18:50
Smakowity mus.
IwonaKa 22.01.2014 11:57
ciekawe połączenie,warto spróbować
Katarzyna59 28.08.2013 08:21
fajny mus,
jeta72 02.12.2011 22:46
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak