Ryba podpiekana na ciemno

Ryba podpiekana na ciemno

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białej ryby

    4 płaty
  • papryki

    1 łyżka
  • suszonego tymianku

    1 łyżeczka
  • pieprzu

    1 łyżeczka
  • świeżo zmielonego białego pieprzu

    1 łyzeczka
  • soli

    1/2 łyżeczki
  • przyprawy allspice

    1/4 łyżeczki
  • masła

    50 g
  • olej słonecznikowy

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zmieszać paprykę, tymianek, pieprz, pieprz biały, sól i allspice w płaskim naczyniu.
Roztopić masło i olej w małym rondlu, od czasu do czasu mieszając.
Delikatnie pokryć masłem rybę po obu stronach. Zanurzyć rybę w mieszance przypraw, aż pokryje się nią całkowicie.
Piec nad gorącym węglem przez ok 10 minut na jażdej stronie, odwracajac raz. W trakcie pieczenia pokrywać rybę masłem.

Smacznego!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SylwiaMagdaSabin

22.12.2011 12:41
pyyycha

Monika192

03.01.2011 22:23
Polecam pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat