Masa truskawkowa do przełożenia tortu

Masa truskawkowa do przełożenia tortu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1
  • cukier puder

    1 szkl
  • galaretka truskawkowa

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kostkę masła utrzec ze szklanką cukru pudru .Odsączone truskawki rozgnieśc widelcem i dodac do masy ,razem wszystko zmiksowac .Rozpuścic galaretki w 1/5 szklance wody .Ostudzic i jak się zacznie ścinac wlac do tej masy i wszystko razem zmiksowac.Masą przełożyc można dwa blaty biszkoptu nasączone wodą z sokiem z truskawek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kusza23

15.06.2012 14:50
bardzo fajne

Izabela/bella81

09.03.2012 08:22
A ile truskawek?

mirosława4

13.02.2012 20:55
extra!

Krzysztof42

22.08.2011 15:14
mniam bardzo lubię

Marzena34

21.03.2011 09:20
bardzo proste i smaczne

ben-ka

20.11.2010 17:10
Podoba mi się ten przepis zwłaszcza,że truskawki mam:)

Łucja1

11.10.2010 13:52
ciekawe połączenie, nie robiłam nigdy z galaretką!

Margo1

27.09.2010 07:20
ciekawy przepis

Magdalena/Madija

09.09.2010 13:43
moja ulubiona to wlasnie masa truskawkowa:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat