Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karp smażony na maśle

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1kg
masło 6łyzek
olej 2łyzki
papryka czerwona 1
sok z cytryny
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: karp smażony na maśle

karpia podzielic na porcje, skroipic sokiem z cytryny. papryke pokroic w kostke. na patelni rozgrzac masło, a w tym czasie rybe przyprawic z 2 stron. Klasc rybe na patelni i smazyc az sie zarumieni. Na tłuszczu pozostałym po smazeniu poddusic papryke, któóra przed podaniem posypac rybe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak