Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadzienie bakaliowe - świetne do drobiu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka 1 szt
jajko 2 szt
masło 2 łyżki
migdały 5 dag
orzechy włoskie 5 dag
rodzynki 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
cukier drobny 1/2 łyżeczki
sól
mleko do namoczenia bułki

Przepis i sposób przygotowania na: Nadzienie bakaliowe - świetne do drobiu

Bułkę namoczyć w mleku. migdały i orzechy drobno posiekać. Rodzynki spażyć gorącą wodą.
Masło z żółtkami utrzeć na puch, stale ucierając dodawać posiekane bakalie, odciśniętą bułkę, sól, cukier i posiekaną natkę pietruszki, przyprawy: sól i gałkę muszkatołową. Na sam koniec ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszać.

Nadzienie rewelacyjnie komponuje się z drobiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak