Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadzienie z pigwy i rodzynek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pigwa 40 dag
rodzynki 10 dag
masło 1 łyżka
drobny cukier 1/4 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Nadzienie z pigwy i rodzynek

Pigwy umyć, obrać i oczyścić z gniazd nasiennych. Pokroić na cienkie plasterki.
W rondelku roztopić masło, dodać owoce pigwy i mieszając chwilę smażyć na małym ogniu.
Dodać przyprawy i rodzynki - wymieszać i chwilę dusić na małym ogniu.

Ten farsz jest bardzo dobry do drobiu i wieprzowiny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak