Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kaszy jaglanej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 3/4 szkl
kostki rosołowe 2 szt
masło 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
cebula 1 szt
śmietana 125 ml
koperek 3 łyżki
sól do smaku
woda - 3-4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kaszy jaglanej

Kaszę sparzyć, odcedzić, zalać 3-4 szklankami wody, dodać połowę masła, posolić do smaku i gotować około 35 minut.

Resztę masła stopić, zeszklić na nim posiekaną cebule, wymieszać z koncentratem, chwilę dusić, przełożyć do garnka z zupą.

Zupę doprawić kostkami rosołowymi, zagotować, wlać śmietanę, posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 17.03.2011 18:47
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak