Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

prosta zupa koperkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koperek
śmietana
jajko
sól
pieprz
natka pietruszki
mąka
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: prosta zupa koperkowa

Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu po czym zdjąć z ognia i dodać kasze manną, mąką, jajko oraz posiekaną natkę pietruszki.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Z powstałego ciasta formować wałeczki i pokroić na małe kluseczki.
Następnie wodę doprowadzić do wrzenia razem z kostką rosołową po czym wrzucić do niej kluseczki i gotować cały czas mieszając.
Na koniec dodać jeszcze śmietanę wymieszaną z łyżką mąki, doprowadzić do wrzenia i posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak