Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto drobiowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż
pierś z kurczaka
marchewka
papryka czerwona
pietruszka natka
cebula biała

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto drobiowe

Ryż gotuję na małym ogniu na sypko z łyżeczką kurkumy. Marchewkę obieram i ścieram na dużych oczkach. Paprykę kroję w kostkę, a cebulę w piórka. Na patelni rozgrzewam olej i podsmażam warzywa, a następnie podlewam je odrobinę wodą, lub bulionem i duszę. Pierś z kurczaka kroję, a następnie podsmażam na oleju na złoty kolor, a potem dodaję do warzyw. Wsypuję do nich ryż i wszystko mieszam. Doprawiam solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak