Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk faszerowany kasztanami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1 sztuka
kasztany jadalne 300 g
kasza gryczana 100 g
natka pietruszki 1 pęczek
musztarda 2 łyżki
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Imbir mielony Prymat 1 łyżka
jaja 1 sztuka
mielone migdały 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk faszerowany kasztanami

Wymieszać musztardę z imbirem, połową łyżki roztopionego masła, solą i pieprzem. Natrzeć marynatą pierś z indyka i zostawić na co najmniej 2 godziny.
Każdy kasztan naciąć i wrzucić do goracej wody, gotować przez 30 minut.
Kaszę gryczaną ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Ugotowane kasztany obrać i pokroić w kostkę, dorzucić do ugotowanej kaszy, dodać mielone migdały, jajko, resztę roztopionego masła, posiekaną natkę pietruszki, dokładnie wymieszać i dodać do smaku sól i pieprz.
W piersi z indyka naciąć kilka kieszonek i wszystkie wypełnić nadzieniem, potem resztę nadzienia położyć na rozłożonej piersi, zawinąć i dokładnie związać. Piec w rękawie do pieczenia w 180 stopniach ok godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 24.12.2012 18:32
dobry farsz
adam1f 29.01.2012 17:57
dobre
rjustysia 08.01.2012 12:43
Świetne, chętnie zrobię, póki jeszcze sprzedają u mnie kasztany :)
Grażyna13 24.05.2011 14:02
Super danie :)
zuzanna6 29.01.2011 08:10
chyba wypróbuję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak