Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka pieczone na grillu

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 1 kg
ketchup 3 łyżki
papryka mielona 2 łyżeczki
piwo 1,5 szklanki
kostka rosołowa 1 szt
przyprawa kucharek 1 łyżka
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka pieczone na grillu

Kostkę rosołową zagotować z piwem, dodać przyprawę Kucharek i ketchup, ostudzić. Żeberka oprószyć pieprzem i zalać ostudzoną marynatą na 5-6 godzin. Piec na ruszcie około 40 minut, smarując co chwilę marynatą. Pod koniec pieczenia oprószyć papryką mieloną. Podawać z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 08.07.2013 23:19
wspaniałe mięsko
kate.500 27.09.2012 11:31
pyszne
Iwona51
Iwona51 18.12.2011 10:22
mniam
Juleczka20 12.11.2011 06:58
lubię żeberka:)
Monika193
Monika193 14.12.2010 22:25
z chęcią zjadłabym takie żeberka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak