Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki baranie w papryce

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina 40 dag
mąka 1 łyżeczka
smalec 2 łyżki
rosół 1,5 szklanki
cebula 1 szt
czosnek ząbki 5 szt
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki baranie w papryce

Baraninę pokroić na kotlety, zbić tłuczkiem, otoczyć w mące wymieszaną z papryką, obrumienić na smalcu razem ze zgniecionym czosnkiem i posiekaną cebulą. Wszystko przełożyć do rondla, podlać rosołem i udusić. Podawać z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 18.02.2014 08:06
pyszne danie
Iwusia 25.04.2012 23:22
superowy przepis
Gosia32
Gosia32 21.05.2011 11:13
mniam
mehia 13.04.2011 20:24
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak