Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz uniwersalny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1/2 kg
cebula biała 1 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 2 szt
natka pietruszki 3 łyżeczki
majeranek 4 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
ogórek kiszony 2 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz uniwersalny

Zmiel mięso wieprzowe, cebulę, warzywa i ogórki kiszone.
Dodaj majeranek, natkę pietruszki, sól, pieprz, jajko i bułkę tartą. Dobrze ze sobą wymieszaj.

Tak przygotowany farsz można smażyć zarówno jako kotlety mielone jak i wkładać w inne rodzaje mięsa - rolady, kotlety ala d\'volay czy nadziewany drób.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 13.02.2013 18:16
bardzo fajny;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak