Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po cygańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matiasy 1 kg
cebula czerwona 3 szt
pieczarki marynowane 1 słoiczek
czosnek ząbki 3
olej 1/2 szkl
koncentrat pomidorowy 2 łyżek
ketchup pikantny 5 łyżki
musztarda 2 łyżeczki
natka pietruszki 1 pęczek
ogórek kwaszony 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po cygańsku

Śledzie moczymy kilka godzin w zimnej wodzie.następnie kroimy w kostkę matjasa cebulę pieczarki czosnek i ogórka.Mieszamy wszystkie składniki. Nastepnie do oleju dodajemy musztardę, keczup i koncentrat i wszystko mieszamy. Takim sosem polewamy sałatkę. Jeszcze raz całość dokładnie mieszamy Dekorujemy posiekana natka pietruszki.
Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 14.12.2010 14:54
Super śledziki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak