Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek w czerwonym winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

stek wieprzowy 300 gram
olej
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do oprószenia
wino czerwone wytrawne 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Stek w czerwonym winie

Steki rozbij tłuczkiem i dopraw solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej i wrzuć steki, smaż je po 3-4 minuty na stronę i przełóż do żaroodpornego naczynia.
Wlej wino, dodaj majeranek i odrobine pieprzu.
Piecz w nagrzanym piekarniku (180\'C) ok 10-15 minut, podlewając co jakiś czas mięso i duś tak długo aż zostanie kilka łyżek sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 05.08.2011 00:27
niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak