Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz pieczony \"solo\"

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
oliwa 1 łyżka
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
folia aluminiowa
filet z dorsza 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz pieczony \"solo\"

Przygotuj mieszankę z rozgniecionego czosnku, oliwy, soli, pieprzu i natki pietruszki. Tak przygotowaną mieszanką natrzyj filety dorsza - ułóż je na folii aluminiowej, zamknij szczelnie i piecz w piekarniku nagrzanym do 180\'C ok 15-20 minut.

Można podawać zarówno z ziemniaczkami, frytkami jak i warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak