Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka w polewie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 150 g
jajko 4 szt
cukier 2,5 szklanki
mąka 3,5 szklanki
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
kakao 3 łyżki
kawa z fusami 1 szklanka
polewa czekolada gotowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babka w polewie

Margarynę utrzeć z cukrem, dodając po jednym jajku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do utartej margaryny. Wlać ostudzoną i przecedzoną kawę, dodać kakao i dokładnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do formy, piec około 1 godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Po ostygnięciu polać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 24.06.2012 22:53
Ojj tak - musi być super :)
IlonaAlbertos 03.10.2011 17:12
Zapowiada się super :)
mehia 21.03.2011 13:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak