Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z mandarynkami i herbatnikami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6
cukier 3/4 szklanki
cukier wanilinowy 1
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mandarynki w puszce w zalewie 1
budynie śmietnkowe 2
sok z pomarańczy 250 ml
kremówka 750 ml
herbatniki 20 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z mandarynkami i herbatnikami

Żółtka ucieramy z cukrem .Białka ubijamy z cukrem na sztywna pianę .Mąkę przesiewamy i dodajemy do piany delikatnie łączymy .Dodajemy żółtka. Całośc wylewamy do formy i pieczemy 15 minut w temp. 200* C .Mandarynki odsączamy z syropu i układamy na cieście.Proszek budyniowy mieszamy ze szklanką syropu i gotujemy.Kremem przykrywamy mandarynki ,a na nie wykładamy kremówkę ubitą z cukrem .Przykrywamy herbatnikami.Możemy polac polewą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 01.08.2012 00:49
dobre ciacho
barbara11561 11.06.2011 08:35
Super:)
ben-ka 04.06.2011 09:15
bardzo ciekawy przepis.
stokrotka 15.04.2011 09:37
mniam...
ElizaT 16.12.2010 12:43
fajnie pomyślane ciacho !
edyta44 15.12.2010 14:33
apetycznie sie zapowiada
matii6 14.12.2010 17:34
na pewno będzie smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak