Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz Biały

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzony boczkek 200 g
biała kiełbasa 400 g
śmietana 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
majeranek 2 łyżki
sól do smaku
jajko ugotowane na twardo 4 szt
jajko do smarowania
Barszcz biały 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz Biały

Wędzony boczek zalej wodą, dodaj liście laurowe, ziele angielskie , gotuj do miękkości przez około 1 godz. Wyjąc mięso z wywaru. Do garnka z wywarem włóż białą kiełbasę i ponownie zagotuj. Następnie wlej zupę w proszku którą wcześniej rozrób z ½ szklanki wody.Przypraw barszcz solą, pieprzem, majerankiem.,dodaj śmietanę . Barszcz biały podawaj z kiełbasą i jajkiem ugotowanym na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 04.08.2011 09:50
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak