Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kokosowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 kostka
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
jaja 3 sztuki
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 1 szklanka
wiórki kokosowe 1 szklanka
biała czekolada 1 tabliczka
sok z cytryny 1 łyżka
mleko 1 łyżka
wiórki kokosowe 2 łyżki
masło 1 łyżka
mielone migdały 1 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kokosowa

Wymieszać za pomocą miksera miękkie masło, cukier i cukier waniliowy. Dodawać po jednym jajku nie przerywając miksowania. Dodać mąkę, szklankę wiórków kokosowych proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, szklankę mleką i zmiksowac na gładką masę.
Masę przełożyć do formy na babkę wysmarowanej masłem i posypanej startymi migdałami. Piec w 160 stopniach ok godziny.
Przygotować polewę. czekoladę roztopić w kąpieli wodej dodając łyżkę mleka i łyżkę soku z cytryny.
Polać gotowe ciasto i posypać wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 09.02.2012 12:04
Świetna babka ;)
Jolanta40 15.03.2011 09:43
wyszła idealnie !
misia53 11.01.2011 18:37
Babka jak marzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak