Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułka cytrynowo-kakaowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
jajko 3 szt
cukier 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
kakao 2,5 łyżeczki
kisiel cytrynowy 1 opakowanie
olej 0,5 szklanki
woda 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Bułka cytrynowo-kakaowa

Jajka zmiksować z cukrem.Następnie dodać mąkę,proszek do pieczenia,olej,wodę i wszystko ze sobą połączyć,aby powstała jednolita masa.Ciasto podzielić na pół.Do jednej połowy wsypać kakao a do drugiej kisiel cytrynowy.Dobrze wymieszane ciasta wlać do wysmarowanego margaryną i posypanego mąką prodiża.Piec 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 23.12.2011 15:12
pycha
misiek123 22.03.2011 13:46
spoko :)
misia53 28.12.2010 00:50
Pyszna babka ,bo bez dziadka za to ma trochę kakao , aby ciało zbrązowialo....
MAR3STA 15.12.2010 17:02
pyszna babka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak