Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z grzybami i wędzonką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzonkia 200 g
marchew 1 szt
pieczarki 120 g
szpinak 50 g
przecier pomidorowy 1,5 łyżkeczki
sól 1 łyżeczka
masło 3 łyżki
ser ementaler 50 g
sól do smaku
bulion 3/4 mięsny
natka pietruszki 2 łyżki
chleb 2 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z grzybami i wędzonką

Mięso i oczyszczoną marchew pokroić w cienkie paski i podsmażyć na łyżce masła przez około 2 minuty w garnku w którym będzie gotowana zupa. Dodać przecier pomidorowy, soję i bulion. Gotować przez 10 minut na małym ogniu. Chleb pokroić w kostkę o podsmażyć na 2 łyżkach masła,na chrupko. Ser grubo zetrzeć.Oczyszczone grzyby(pieczarki) opłukać,pokroić w paski dodać do zupy i gotować 5 minut.
Opłukany szpinak pokroić w paski, dodać do zupy i ponownie zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem i posypać natką pietruszki. Podawać z serem i podsmażonymi kostkami chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 23.06.2012 11:26
mmm na pewno smaczna ta zupka...;D
MAR3STA 01.01.2011 11:07
taką zupkę chętnie zjadłabym sobie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak