Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny cytrynowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 50 g
mąka 2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cytryna 1 sztuka
mleko 1 szklanka
jajko 1 sztuka
mielone migdały 1/3 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny cytrynowe

W misce zmieszać mąkę, cukier, migdały, proszek do pieczenia, sodę. Dodać skórkę startą z cytryny, roztrzepane jajko, mleko, sok wyciśnięty z cytryny, i bardzo miękkie masło.
Wszystko razem wymieszać łyżką- tak, żeby składniki sie połączyły, ale żeby zostały grudnki.
Przygotować formę muffinkową. Każde wgłębienie wyłożyć papierową papilotką.
Włożyć ciasto do każdej papilotki i piec w 180 stopniach ok 30 minut.
Przepis na 12 muffinek

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 16.10.2012 22:45
smaczne
iknkirke 16.04.2011 14:23
jeszcze cytrynowych nie jadłam, pewnie pyszne
Agnieszka172 15.12.2010 19:16
bardzo apetyczne
eduszo
eduszo 15.12.2010 12:57
Przepis nagrodzony,Gratulacje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak