Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułka cytrynowo-truskawkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
cukier 1,5 szklanki
olej 0,5 szklanki
jajko 3 szt
kisiel cytrynowy 1 opakowanie
kisiel truskawkowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
woda 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Bułka cytrynowo-truskawkowa

Jajka zmiksować z cukrem.Następnie dodać mąkę,proszek do pieczenia,olej,wodę i wszystko ze sobą połączyć,aby powstała jednolita masa.Ciasto podzielić na pół.Do jednej połowy wsypać kisiel truskawkowy a do drugiej cytrynowy.Dobrze wymieszane ciasta wlać do wysmarowanego margaryną i posypanego mąką prodiża.Piec 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 27.05.2011 13:21
na pewno dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak