Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z budyniem czekoladowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń czekoladowy 1 opakowanie
mleko
cukier
migdały do dekoracji
babeczki ciasto

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z budyniem czekoladowym

Rozwałkować ciasto i szklanką (nieco większą do foremek) wycinać kółka. Przygotowanymi kółkami wylepić foremki. Piec około 25-30 minut w gorącym piekarniku. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i odstawić w chłodne miejsce do ostygnięcia. W międzyczasie ugotować budyń ( dodając trochę mniej mleka, niż zaleca producent na opakowaniu). Na babeczki nakładać przygotowany budyń a wierzch udekorować migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak