Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bożydarek

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna Zwykła 1
krakersy 1,5 paczki
mleko krówka w puszce 1
fix do śmietany 3
bita śmietana 0,5 l
krem do karpatki 1

Przepis i sposób przygotowania na: Bożydarek

Pieczemy biszkopt z 4 jaj. Na upieczony i ostudzony biszkopt kładziemy krem karpatkowy ugotowany i roztary z 1 margaryną. Natepna warstwa to krakersy układamy je na całej powierzchni placka. Na to 1/2 krówki w puszce (roztrzepaną mikserem). Następnie znów układamy krakersy na to pozostała połowę krówki na koniec bitą śmietanę ubitą z cukrem waniliowym i 3 fixami śmietankowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata9 17.05.2013 17:21
super ciasto
Wacław 18.06.2011 10:53
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak